Laddar Föreläsningar

« Alla Föreläsningar

  • Detta föreläsning har redan ägt rum.

Livet efter hjärtstoppet / Kalmar läns museum

24 april kl 18:00 - 20:00

125kr

Med Johan Israelsson, Samordnare hjärt-lungräddning, Länssjukhuset i Kalmar, Kristofer Årestedt, professor, Linnéuniversitetet, och Anders Bremer, docent, Linnéuniversitetet

Alltfler räddas till livet efter hjärtstopp. Men hur mår de efteråt? Och hur tar deras anhöriga det? Medlemmar i forskargruppen iCARE studerar konsekvenserna för människor vars hjärtan bokstavligen stannat. Vissa mår bättre efter hjärtstoppet än innan och upplever att de njuter mer av livet, andra är nedstämda och lider av oro och ångest. Syftet med forskningen är att skapa bättre uppföljning och vård för dem som drabbats, för deras närstående och även för efterlevande som plötsligt mist sin familjemedlem till följd av hjärtstopp. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor, både i grupp och enskilt. En populärvetenskaplig föreläsning, riktad till den intresserade allmänheten.

Föreläsningen hålls i samarbete med Linnéuniversitetet och Landstinget i Kalmar. Entré: 75 kr med årskort, 125 kr utan. Boka och betala din biljett själv direkt på nätet, www.kalmarlansmuseum.se/bokning  eller i vår reception. Tillval: Njut av en värmande tallrik soppa på Restaurang & Kafé Ångkvarnen före eller efter berättarkvällen! Inklusive bröd, vatten, kaffe på maten. Tillägg: 95 kronor.


Facebooktwitterlinkedin

Detaljer

Datum:
24 april
Tid:
18:00 - 20:00
Pris:
125kr
Föreläsning Kategori:
Föreläsning Taggar:
Webbplats:
https://www.kalmarlansmuseum.se/besok-oss/kalender/livet-efter-hjartstoppet/

Plats

Kalmar läns museum
Skeppsbrogatan 51, Ångkvarnen
Kalmar, 391 21 Sverige

Arrangör

Kalmar läns museum
Telefon:
0480 - 45 13 00 (växel)
E-post:
info@kalmarlansmuseum.se
Webbplats:
http://www.kalmarlansmuseum.se/